Min opfattelse af yoga – Portræt af Maria Friis

Maria Friis Yoga

maria-friisJeg hedder Maria Friis og jeg er uddannet yoga instruktør gennem yoga alliance. Min livsfilosofi er at livet ikke er et problem der skal løses, men en gave, der skal leves. Jeg har selv dyrket yoga i 5-6 år. Min rejse startede, da jeg igennem min bror blev introduceret til Ashtanga yoga i Århus. En meget fysisk krævende yoga retning. Udover at jeg synes det var enormt hårdt, oplevede jeg også en mental klarhed, som jeg blev dybt fascineret af.

Efter en kort yoga uddannelse i Fitness World, havde jeg fået de simple fysiske rammer på plads og samlet mig nysgerrighed til at udforske de dybere lag af hvad yoga også kan være. For mig var det derfor naturligt at gøre det i yogaens hjemland. Derfor tog jeg til Indien og videreuddannede mig. Det blev en måned, som ændrede mig og min opfattelse af yoga.

Yoga is the journey of the self, to the self, through the self.
The Bhagavad Gita

Yoga er min naturlige tilgang til lykke. De fysiske elementer er fantastiske, men det er for mig de mentale processer der starter gennem yoga, som er uundværlige. Vejrtrækningen er forbindelsen mellem krop og sind og igennem simple pranayama øvelser, kan du ændre din sindstilstand.

For mig er yoga ikke en konkurrence, det handler ikke om at lave den smukkeste posé, som vi kan dele med alle vennerne på facebook. Yoga er en væren praksis, hvor vi finder ind til kernen i os selv og glemmer støjen omkring os. Yoga er en over 4000 år gammel livsstil, med fysiske øvelser og reflekterende filosofier bag sig og dykker man ned i det, er der meget inspiration og visdom at hente. Ordet yoga betyder forening og det er for mig den helt centrale forening at krop, sind og vejrtrækning der er udgangspunktet i min undervisning.

”Go from a human being, doing yoga – To a human being yoga”
Baron Baptise

Maria Friis i IndienJeg føler mig selv ydmyg over hvad yogaen tilfører i mit liv. Uanset hvordan dagen har været, kan jeg altid med små simple øvelser få vendt energien til noget positivt og komme i kontakt med mig selv. Det ved jeg er et utrolig vigtigt værktøj i det moderne samfund, hvor stress og psykiske lidelser er noget mange oplever helt tæt på. Det er først når vi er noget for os selv, at vi kan give noget til andre og yoga er en fantastisk vej til det.

Derfor opfordrer jeg alle, uanset alder og køn til at prøve yoga. Start gerne med en blid Hatha time, hvor tempoet er sat ned og det er let at følge med. Du kan læse hundredevis af bøger, men den bedste måde at lære det på, er ved at gøre det.

Hvis du vil vide mere er du velkommen til at kigge på min hjemmeside Mariafriis.dk eller joine min facebook gruppe Maria Friis Yoga

Namasté – min sjæl hilser på det guddommelige i dig.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *