Sådan vælger du den bedste yogamåtte

At vælge den bedste yogamåtte betyder ikke, at du nødvendigvis skal vælge den dyreste på markedet. Det betyder ganske enkelt, at du skal vælge den, der matcher dine behov og stemmer overens med dit ambitionsniveau. Er du fx. helt ny og vil gerne i gang med yoga, er det ikke en nødvendighed, at investere i den dyreste og bedste yogamåtte. Ja du kan faktisk komme i gang med at dyrke yoga ret billigt. Her på Yogaunivers.dk opfordre vi bla til yoga i hjemmet, som er et nemt og billigt alternativ. Der findes nemlig mange gode yogavideoer på youtube og yogabøger, der kan få dig i gang med yoga derhjemme. Når det så er sagt, så er en god yogamåtte uundværelig, når man skal dyrke yoga. Der er en række forhold der spiller ind for valg af den rigtige og bedste yogamåtte til dig. Det kan fx. være tykkelse, materiale og selvfølgelig pris. Dette beskrives senere i denne artikel. Først et lille udsnit af anbefalelsesværdige yogamåtter til forskellige behov.

Billig sort yogamåtte
En udemærket yogamåtte, hvis du gerne vil i gang med yoga uden at skulle af med en formue, er denne helt klassisk sorte yogamåtte fra nettofitness. Den har en tykkelse på 6mm og er god til at træne alle essentielle yogaøvelser. Vejl. udsalgspris er 199 kr. men kan netop nu købes på tilbud til blot 69 kr.
Køb her.

Bedste yogamåtte til nybegyndere

Eko Tex Yogamåtte – ANBEFALES
Dette er en smuk og rigtig god yogamåtte til prisen. Velegnet til den øvede yogi eller den nye med ambitioner og sans for kvalitet. Måtten er skridsikker, latexfri og fri for skadelige stoffer. Har en tykkelse på 5mm og fås i flere farver. Vejl. udsalgspris er 279 kr.
Køb her.

Bedste yogamåtte til øvede yogis

eKO SuperLite Rejse Måtte
Denne yogamåtte er med sin tykkelse på blot 2mm velegnet til rejsebrug. Den kan foldes sammen så den passer i en lille taske. Det er en øko yogamåtte der er lavet af biologisk nedbrydeligt gummi. Den er skridsikker og har en god overflade struktur der sikre optimal greb. Vejl. udsalgspris er 299 kr.
Køb her.

Bedste yogamåtte til rejsebrug

Yama Hot Yoga Måtte
Smart yogamåtte fra Yama velegnet til hotyoga. Kombinerer håndklæde og måtte i ét. Måtten har en god sugeevne der gør, at sved på måtten ikke gør den glat. Yama hotyoga måtte er miljøvenlig og indeholder latex, phtalater eller andre skadelige materialer. Kan også bruges til almindelig yoga. Vejl. udsalgspris er 599 kr.
Køb her.

Bedste yogamåtte til hotyoga

Ting du skal være opmærksom på, inden du køber yogamåtte

For at du kan vælge den bedste yogamåtte til dine behov, er der en række forhold du skal være opmærksom på. Disse er gennemgået nedenfor.

Tykkelse på måtten
Tykkelsen på din yogamåtte afgør en række vigtige ting, som fx. den komfort du oplever når du dyrker yoga. Er måtten for tynd, vil du muligvis opleve, at det gør ondt i dine knæ når du laver visse øvelser og er den derimod for tyk, vil du muligvis opleve, at have svært ved at opnå en stærk forbindelse til jorden og holde balancen under øvelser hvor man fx. står på ét ben. Du skal derfor overveje hvad du vægter højst, om det er en god komfort imens du laver yoga eller at du har god balance og forbindelse til jorden.

Optimal set bør det være muligt at opnå begge ting i én og samme yogamåtte. Det bør du kunne gøre med denne Eko Tex Yogamåtte til 279 kr, der har en god tykkelse på 5mm der giver dig god komfort og en balance i ét. Hvis du transportere dig selv meget, til og fra dit yogastudie eller du gerne vil have din måtte med ud og rejse, kan du overveje en eKO Superlite Rejse Måtte der blot er 2mm tyk og kan både rulles og foldes sammen, så den fylder intet og passer i selv de mindste tasker. Komforten i denne måtte er ikke den bedste, tilgengæld har man utrolig god forbindelse til jorden og står fast og undgår balance udfordringer.

Materiale som måtten er lavet af
Materialet på en yogamåtte afgør oftest hviklen tekstur måtten har, hvor meget den giver sig og derved hvor godt man står fast. Det er også værd at overveje om en måtte er øko-venlig og om den afgiver nogle former for giftstoffer. Vigtigst af alt, afgør materialet hvor godt en yogamåtte holder og derved hvor længe du kan bruge den, inden det er tid til at skifte den ud.

En standard yogamåtte er som oftest lavet ud af PVC, også kendt som Vinyl. Man er dog i højere grad begyndt at se øko-venlige yogamåtter på markedet, som fx. er lavet ud af naturligt eller genanvendeligt gummi, jute, økoligisk eller naturligt bomuld. Det betyder, at måtten ikke er blevet behandlet med nogle syntetiske stoffer under fremstillingen. Et eksempel på en øko-venlig yogamåtte er denne ECO Yogamåtte fra yogalove, lavet i naturgummi. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke bør vælge en måtte af naturgummi, såfremt du er allergisk overfor latex.

Hvis du gerne vil have en yogamåtte der kan holde længe og klare virkelig at blive brugt, skal du vælge en standard yogamåtte lavet af PVC. Måtter af PVC er som oftest også det materiale, der giver det bedste greb. Vil du gerne tænke på miljøet, kan du vælge en øko-venlig måtte som fx er lavet af naturgummi eller bomuld.

Pris på din yogamåtte
Pris spiller (for de fleste) en rolle. De øko-venlige måtter, eller dem lavet af genbrugsmateriale, er som oftest også de dyreste, da de oftest er håndlavet og derved dyre at producere. En god øko-venlig yogamåtte bør ikke koste mere end mellem 500-600 kr. Standard yogamåtter af PVC er som oftest de billigste og du bør kunne finde en god måtte i et prisleje mellem 200-400 kr. Anbefalingen herfra lyder, at købe din yogamåtte online, da der som oftest er penge at spare.

Gode netbutikker at købe yogamåtter i:

Yogalove
Den Intelligente Krop
NettoFitness

God yogamåtte shopping og held og lykke med at finde den bedste yogamåtte til dine behov 🙂


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *